Študenti žilinskej saleziánskej školy žnú jeden úspech za druhým

(Žilina, 24. mája 2019) – Žiaci SOŠ sv. Jozefa Robotníka sa 6. mája zúčastnili súťaže ŠVOČ na pôde Technickej univerzity vo Zvolene. Na jubilejnom 60. ročníku súťaže prezentovali tri odborné práce spolu s výrobkami.

Súťaže sa zúčastnilo 20 odborných prác študentov z Česka a Slovenska, ktorí mali za úlohu predstaviť svoj výrobok a obhájiť svoju odbornú prácu pred vysokoškolskou porotou. Lukáš Tereštík s výrobkom spoločenský stolík s ľudovým vzorom obsadil delené 4. miesto a prvenstvo z minulého roka obhájil Daniel Fečo prácou s názvom Od vízie k tónom melódie – violončelo.

Odborná porota taktiež vysoko vyzdvihla umeleckú hodnotu výrobku žiakov Červeňana a Korpesia, ktorým bol spoločenský stolík vyrobený z koreňových nábehov a skla.

Darilo sa aj murárom a stolárom. Koncom apríla sa v Nitre uskutočnilo celoslovenské finále súťaže Skills Slovakia. V odbore murár saleziánsku školu reprezentovali tretiaci Filip Lovíšek a Jakub Kún.

Oblastné aj finálové kolo pozostávalo z teoretickej a praktickej časti, kde si žiaci vyskúšali prácu s omietkami Cemix a murovanie z Ytongu. Vo finále sa naši študenti umiestnili na 2. mieste a postúpili na medzinárodnú súťaž SUSO do Prahy.

V odbore stolár svoje schopnosti predviedli druháci Adam Letko a Patrik Straka, ktorých úlohou bolo vyrobiť stojan na dáždniky. V konkurencii šiestich stolárskych družstiev sa umiestnili na 3. mieste a postúpili tak do medzinárodného kola súťaže, ktoré sa taktiež uskutoční v Prahe.

Ďakujeme žiakom za úspešnú reprezentáciu školy a gratulujeme im k úspechu. Zároveň veľká vďaka patrí všetkým majstrom a učiteľom, ktorí žiakov na súťaž pripravovali.

Zdroj: www.sos.sdb.sk

Každý váš dar investujeme do mladých

Saleziánske dielo je sieť saleziánskych stredísk, v ktorých denne tisíce ľudí trávi zmysluplný čas. Každý je vítaný. Váš pravidelný mesačný príspevok využijeme pre správny rozvoj vašich detí. Pomôže nám tiež rozvíjať športové, kultúrne, sociálne a duchovné aktivity pre mladých, rodičov a aj našich najstarších.