Sledujte svätorečenie Artemide Zattiho naživo z Ríma na TV Lux

(Bratislava, 7. októbra 2022) – Televízia Lux prinesie 9. októbra priamy prenos z Námestia sv. Petra, kde pápež František svätorečí bl. Artemide Zattiho a bl. Jána Krstiteľa Scalabrini. Svätá omša sa začne o 10:15 hod.

Bližšie spoznať nového saleziánskeho svätca môžete aj prostredníctvom filmu Zatti, náš brat z produkcie argentínskych saleziánov. K stvárneniu filmu prispel svojimi cennými návrhmi aj Juan José Campanella, argentínsky režisér a držiteľ Oscara za film „Tajomstvo v ich očiach“. Samotné filmovanie trvalo osem dní. Do natáčania sa zapojilo približne 50 ľudí vrátane angažovaných laikov, saleziánov a profesionálov zo šoubiznisu, najmä z prostredia divadla. Film si môžete pozrieť na youtube kanáli, je potrebné navoliť si slovenské titulky.

Ďalšiu možnosť zoznámiť sa s postavou brata Zattiho ponúka krátke kreslené video Príbeh Artemide Zattiho. V nastaveniach je treba zvoliť – angličtina (automaticky generované) – automaticky preložiť – vyhľadať možnosť – slovenčina.

 

Každý váš dar investujeme do mladých

Saleziánske dielo je sieť saleziánskych stredísk, v ktorých denne tisíce ľudí trávi zmysluplný čas. Každý je vítaný. Váš pravidelný mesačný príspevok využijeme pre správny rozvoj vašich detí. Pomôže nám tiež rozvíjať športové, kultúrne, sociálne a duchovné aktivity pre mladých, rodičov a aj našich najstarších.