Študenti saleziánskej školy vyrobili spomienkové predmety na svätorečenie Artemide Zattiho

(Žilina, 7. októbra 2022) – V nedeľu 9. októbra vyhlási pápež František saleziána koadjútora Artemide Zattiho za svätého. Na túto slávnosť sa v Ríme zíde okolo 800 saleziánov z celého sveta. Všetci prítomní dostanú ako spomienkový predmet obrázok s podobizňou sv. Artemide Zattiho, ktorý vyrobili študenti zo SOŠ sv. Jozefa Robotníka v Žiline.

Skupina 14 študentov doplnila slovenskú výpravu 12 koadjútorov, dvoch kňazov a provinciála saleziánov dona Petra Timka. V sobotu 8. októbra dopoludnia o 10:00 hod. sa v Aule Pavla VI. vo Vatikáne zúčastnia svätej omše, ktorej bude predsedať hlavný predstavený saleziánov dona Bosca don Ángel Fernández Artime. Na poludnie o 12:00 hod. sa uskutoční osobitná audiencia u pápeža Františka pre všetkých saleziánov a členov saleziánskej rodiny, ktorí prídu na Zattiho kanonizáciu.

Ako vznikali spomienkové predmety? Pozrite si v krátkej fotoreportáži priamo zo Žiliny:

Každý váš dar investujeme do mladých

Saleziánske dielo je sieť saleziánskych stredísk, v ktorých denne tisíce ľudí trávi zmysluplný čas. Každý je vítaný. Váš pravidelný mesačný príspevok využijeme pre správny rozvoj vašich detí. Pomôže nám tiež rozvíjať športové, kultúrne, sociálne a duchovné aktivity pre mladých, rodičov a aj našich najstarších.