Krátky film zo SOŠ sv. Jozefa Robotníka vyhral medzinárodný festival FestiClip

(Žilina, 9. júna 2021) – Mladé dievča, ktoré kráča za svojím snom. Tento motív prináša 7-minútový film Bridge (Most), ktorý vytvorili študenti Strednej odbornej školy sv. Jozefa Robotníka v Žiline. V sobotu 5. júna na francúzskom online festivale FestiClip vyhral film hlavnú cenu.

Prepojiť divadlo, technológiu, talenty študentov a zapojiť sa do súťaže navrhli pedagógovia školy Andrej Konušík a Michaela Štubňová. Po vzniku tímu Film Crew nasledovali mesiace tvorby – od myšlienky, cez rozdelenie úloh, natáčanie, postprodukciu až po samotné odovzdanie filmu do súťaže, na konci apríla. Skúsenosťami a radami prispel stredoškolákom aj študent VŠMU Tadeáš Bolo. Študenti pripravili k filmu dokonca vlastnú pieseň a hudbu.

Domácu premiéru mal film Bridge pred spolužiakmi, rodičmi, pedagógmi a ďalšími hosťami vo štvrtok 3. júna 2021 večer v saleziánskom dome v Žiline. „Nadšenie zo spoločne vytvoreného diela sa prenieslo aj do on-line sledovania samotného festivalu v sobotu 5. júna. Žiaci mali možnosť stretnúť sa s porotou festivalu a vypočuť si spätnú väzbu a slová povzbudenia a pochvaly na svoju tvorbu,“ uvádza škola na svojej webovej stránke.

Francúzsky saleziánsky filmový festival FestiClip každoročne oceňuje najlepší soundtrack, kreativitu, nechýba cena hlasujúcich a hlavná cena poroty. Keďže minulý rok sa festival nemohol uskutočniť, tento rok vyhrali hlavnú cenu dva filmy. Slovenský Bridge bol jeden z nich. Študentom saleziánskej školy sa tak dostalo ocenenia za ich tvorivosť i kvalitu práce.

Film Bridge (Most) si možno pozrieť na YouTube kanáli školy.

rhsdb

Každý váš dar investujeme do mladých

Saleziánske dielo je sieť saleziánskych stredísk, v ktorých denne tisíce ľudí trávi zmysluplný čas. Každý je vítaný. Váš pravidelný mesačný príspevok využijeme pre správny rozvoj vašich detí. Pomôže nám tiež rozvíjať športové, kultúrne, sociálne a duchovné aktivity pre mladých, rodičov a aj našich najstarších.